fbpx

Familieopstelling

Stel je familie op en kom tot inzichten om meer ontspannen door het leven te gaan!

Alles is een systeem, jij, je gezin, werk, stad, etc.
Middels opstellingen, laat ik je inzien welke mogelijkheden JIJ kunt pakken om jouw plek weer in te nemen. Te doen waar jij blij van wordt. En oude belemmerende patronen daar te laten waar of bij wie ze horen.

Het leert je om niet meer in 'oud' gedrag te vervallen, die je belemmeren in je ontwikkeling en groei!

Waarom een opstelling?

Soms draag je onbewust lasten mee die bij een familielid horen. Dat gebeurt ons allemaal en kán komen doordat het desbetreffende familielid hier zelf niet naar gekeken heeft. Vaak vanuit onwetendheid.

Zoals een Surinaams spreekwoord dit mooi verwoordt:
'Als je een steen op de weg laat liggen, struikelen je kinderen erover'

Het kan ook zijn dat je door omstandigheden op de plek van bijvoorbeeld je moeder bent gaan staan. Dit gebeurde onbewust door bijvoorbeeld een overlijden. Of tijdens je jeugd dat je al vroeg de verantwoordelijkheid kreeg over het huishouden of de zorg voor je broertjes en zusjes.

Hierdoor is het systeem verstoord geraakt.
En zijn meerdere gezinsleden zoekende naar hun plek. Want er vond een verschuiving plaats. En de één heeft daar meer last van dan de ander. Het kan zich dan uiten in onrust, onverklaarbare woede, huilbuien, vermoeidheid etc.

Het gaat niet om het aanwijzen van een 'schuldige'. Jij hebt wel de keuze om je leven te leiden zoals jij wilt!

Wie zijn er nodig voor een familieopstelling?

Het meest voorkomende is dat wij samen naar jouw vraag gaan kijken. Ook is het mogelijk dat er meerdere familieleden tegelijk komen. Net wat passend is binnen de vraag en familie.

Jij bepaalt wat jij nodig hebt om tot antwoorden en inzichten te komen.

Als wij samen aan jouw vraag gaan werken, mag je mij inzetten als representant voor de door jouw opgestelde familieleden. Ik heb op dat moment 2 petten op. Die van coach en als representant van de opgestelde. Ik kan daar goed in schakelen.
Binnen sommige vraagstukken is het goed om zelf op een plek te staan en te voelen.

Een extra toevoeging die ik je bied binnen systemisch werk is dat ik helder voelend ben.
Een opstelling is voor mij de sleutel om tot de energie van de opgestelde te komen. Ik ervaar dan de meest blokkerende energie.

Hierdoor kom jij sneller tot antwoorden en is het erg effectief in slechts 1 sessie!

Hoe lang duurt de opstelling?

De opstelling duurt zolang jij nodig hebt om tot jouw antwoorden te komen.
We zijn er maximaal een dagdeel mee bezig.

Er gebeurt veel met energieën, wees je ervan bewust dat je de rest van de dag niets plant!

Locatie

In het bos en duingebied van Egmond-Binnen.

Investering

Een opstelling waar we maximaal een dagdeel mee bezig zijn, kost €170,-

Neem vrijblijvend contact met mij op om te bespreken of een familieopstelling jou meer helderheid kan geven!

Ja, ik wil contact over de mogelijkheden!

Daphne (33)
“Met Esther deed ik een familieopstelling. Er ontstond een cirkel met een duidelijk gemarkeerd middelpunt, de ene zijde voelde zwaar en de andere zijde licht. Het middelpunt was ikzelf en ik probeerde de balans te houden tussen licht en donker. In de opstelling plaatste ik mijn familieleden en nam ik plaats in het “donkere stuk”. We reizen af naar een situatie uit mijn verleden en Esther representeerde een persoon uit die situatie. Ik krijg de kans om me uit te spreken en terug te leggen wat niet van mij is. Ik ga weer in mijn kracht staan, in connectie met mezelf. 

Daarna voelt het goed in mijn veld, het klopt weer. Er is geen donker en licht, zwart of wit, alles is rooskleurig. Het voelt vrij. Er is nemen en geven, maar bovenal balans. Balans in mij.
Ik ben dankbaar.” 

Sophia (39)
"Ik wilde graag meer inzicht in het familiesysteem om te kijken waarom doen ze wat ze doen. Daarnaast neem ik snel de verantwoordelijkheid voor de emoties van anderen. Deze wilde ik niet meer dragen en dit teruggeven aan degene bij wie het hoort.

Het was wel heel fijn om het in de natuur te doen. Het gaf mij een gevoel van vrijheid en je kan je toch wat meer bewegen dan op een binnen locatie.

Dit was de eerste keer dat ik familieopstellingen zo uitgebreid heb gedaan. Ik heb het wel een keer met poppetjes gedaan en ook met A4-tjes die werden neergelegd. Deze opstelling was veel uitgebreider en er zit meer diepgang in.

Je stapt echt in de persoon en voelt wat erin het familielid "huist". Daar kwamen verrassende zinnen en uitspraken uit, die mij antwoorden gaven op het vraagstuk.

Ik zou het zeker aanraden."